24 maj
  -  26 maj
  2024

Kammarmusikfestival 2024

Carlskyrkan⠀
Välkommen till en spännande och unik Festival! Boka in dagarna tre (24- 26/5). Tag med släkt, barn, vänner, bekanta och låt årets festival bli en publiksuccé! BILJETTER kan köpas från den 6 maj. Biljettcentrum Pris enskild konsert 250:-, studerande 125:- 0-19 år gratis. Festivalpass 650:- (innebär en rabatt på 200 kr).  Mästarklass kostar 100;- Verk i vardande har fri entré En annan sak inför kammarmusikfestivalen. Det finns ganska gott om parkeringsplatser i anslutning till Carlskyrkan. Det är gratis men man måste registrera sig när man går in. Det är också viktigt att följa anvisningarna för var man får parkera. Konserter: Årets festival har fått en svag doft av folkmusik för flera av de vänner som Svante bjudit in spelar gärna musik i denna genre

Fredag 24 maj kl. 19.30  FESTIVALSTART!  Karin Nakagawa, koto, och Svante Henryson, cello. Carlskyrkan

Vi är nog många som kommer ihåg Karin Nakagava och hennes koto som var här för en del år sedan. I år kommer hon tillbaka! Vilken lycka för oss som får höra henne igen och vilken lycka för dem som missade henne då att det ges en ny möjlighet i årets festival. Lördag den 25 maj:      14.00 Verk i vardande – musicerande samtal inför kvällens konsert. Svante Henryson, Ida Meidell Blylod och Johan Hedin 16.00  Kulturkrock på japanska – mästarklass:  Karin Nakagawa möter Marcel Mukdad, oud, Murhaf Fanous, sång och bas, och Anton Teljebäck, fiol. 17.30 -18.30 Middagen serveras i Carlskyrkan och måste förbeställas. En rätt med dryck och kaffe 115:- Betalas på plats. Anmäl SENAST SÖNDAG 19/5  på kammarmusikens adress  info@umeakammarmusik.nu  Meddela specialkost och ev. allergier.

19.00 Folkbarock: Ida Meidell Blylod, barockviolin, och Johan Hedin, nyckelharpa, Carlskyrkan

Umeåbördiga Ida Meidell Blylod och Johan Hedin gör nu stor lycka med sitt duoprogram för barockviolin och nyckelharpa och vi ser fram emot deras konsert.

Söndag 26 maj kl. 15.00 Från Schubert till Olle Adolfsson:  Olle Persson, baryton och Mats Bergström, gitarr. Carlskyrkan

Ytterligare ett kärt återbesök bjuder årets festival på. För två år sedan gästade Olle Persson och Mats Bergström Granö och musik i Sjungaregården. Succé! Vi hör dem gärna igen. Mats Bergström och Olle Persson kan man aldrig få nog av.   Svante Henrysson, konstnärlig ledare Uppväxt i Umeå på 60- och 70-talen är han en av Sveriges riktigt stora musikprofiler och söker man på Internet får man en uppfattning om hur mångsidig och spännande han är. Han var kontrabasist i Oslo filhalmoniker, han spelade elbas i Yngwie Malmsteens rockband, under flera år var han huskompositör i Nordnorge och skrev musik med rötter i den samiska klangvärlden. Han har spelat med ”alla” stora svenska artister: Anne Sofie von Otter, Malena Ernman, Martin Fröst för att nämna några. Så bli inte förvånade om ni får se en nästan 2 meter lång person med en ståtlig Saluki-hund i följe jogga utmed Umeälven i slutet av maj för då är Svante i sta´n. Så nu är det bara att boka in den 24-25-26 maj i våra kalendrar. Bjud in vänner och bekanta och låt oss fylla Carlskyrkan. Vår nya konsertlokal.

Välkommen till en spännande och unik Festival!

Boka in dagarna tre (24- 26/5). Tag med släkt, barn, vänner, bekanta och låt årets festival bli en publiksuccé!
BILJETTER kan köpas från den 6 maj. Biljettcentrum

Pris enskild konsert 250:-, studerande 125:- 0-19 år gratis. Festivalpass 650:- (innebär en rabatt på 200 kr).  Mästarklass kostar 100;- Verk i vardande har fri entré

En annan sak inför kammarmusikfestivalen. Det finns ganska gott om parkeringsplatser i anslutning till Carlskyrkan. Det är gratis men man måste registrera sig när man går in. Det är också viktigt att följa anvisningarna för var man får parkera.

Konserter:

Årets festival har fått en svag doft av folkmusik för flera av de vänner som Svante bjudit in spelar gärna musik i denna genre

Fredag 24 maj kl. 19.30  FESTIVALSTART!  Karin Nakagawa, koto, och Svante Henryson, cello. Carlskyrkan

Vi är nog många som kommer ihåg Karin Nakagava och hennes koto som var här för en del år sedan. I år kommer hon tillbaka! Vilken lycka för oss som får höra henne igen och vilken lycka för dem som missade henne då att det ges en ny möjlighet i årets festival.

Lördag den 25 maj:    

 14.00 Verk i vardande – musicerande samtal inför kvällens konsert. Svante Henryson, Ida Meidell Blylod och Johan Hedin

16.00  Kulturkrock på japanska – mästarklass: 

Karin Nakagawa möter Marcel Mukdad, oud, Murhaf Fanous, sång och bas, och Anton Teljebäck, fiol.

17.30 -18.30 Middagen serveras i Carlskyrkan och måste förbeställas. En rätt med dryck och kaffe 115:- Betalas på plats. Anmäl SENAST SÖNDAG 19/5  på kammarmusikens adress  info@umeakammarmusik.nu  Meddela specialkost och ev. allergier.

19.00 Folkbarock: Ida Meidell Blylod, barockviolin, och Johan Hedin, nyckelharpa, Carlskyrkan

Umeåbördiga Ida Meidell Blylod och Johan Hedin gör nu stor lycka med sitt duoprogram för barockviolin och nyckelharpa och vi ser fram emot deras konsert.

Söndag 26 maj kl. 15.00 Från Schubert till Olle Adolfsson:  Olle Persson, baryton och Mats Bergström, gitarr. Carlskyrkan

Ytterligare ett kärt återbesök bjuder årets festival på. För två år sedan gästade Olle Persson och Mats Bergström Granö och musik i Sjungaregården. Succé! Vi hör dem gärna igen. Mats Bergström och Olle Persson kan man aldrig få nog av.

 

Svante Henrysson, konstnärlig ledare

Uppväxt i Umeå på 60- och 70-talen är han en av Sveriges riktigt stora musikprofiler och söker man på Internet får man en uppfattning om hur mångsidig och spännande han är. Han var kontrabasist i Oslo filhalmoniker, han spelade elbas i Yngwie Malmsteens rockband, under flera år var han huskompositör i Nordnorge och skrev musik med rötter i den samiska klangvärlden. Han har spelat med ”alla” stora svenska artister: Anne Sofie von Otter, Malena Ernman, Martin Fröst för att nämna några. Så bli inte förvånade om ni får se en nästan 2 meter lång person med en ståtlig Saluki-hund i följe jogga utmed Umeälven i slutet av maj för då är Svante i sta´n.

Så nu är det bara att boka in den 24-25-26 maj i våra kalendrar. Bjud in vänner och bekanta och låt oss fylla Carlskyrkan. Vår nya konsertlokal.

Rulla till toppen